MRI ערמונית – MRP

MRI ערמונית

כותב הכתבה: עופר בן חורין, בעל ניסיון של כ-20 שנה באפליקציות, מחקרי תרופות והדרכה בתחום ה-MRI. מחבר הספר "MRI המדריך המלא- רפואה ופיזיקה נפגשות" באתר www.mriguide.co.il

MRI ערמונית היא בדיקה של השנים האחרונות ומהווה סוג של פריצת דרך בתחום דימות הערמונית. סרטן הערמונית הינו הגידול השכיח ביותר בגברים. פעמים רבות הגידול אינו ממוקד במקום אחד אלא מפוזר בכמה מקומות. בדיקות דימות אחרות כמו ה-CT או ה-US די מוגבלות ביכולתן לדמות כראוי את הערמונית ביחס ל-MRI.

MRI ערמונית מבוצע לאנשים אשר יש להם חשד גבוה לסרטן ערמונית (PSA גבוה בדם), אך לא מצליחים לאבחן זאת בעזרת ביופסיה. כמו כן הוא מבוצע לאנשים שאובחן אצלם סרטן הערמונית כאשר מטרת ה-MRI היא להגדיר את שלב המחלה (staging) ולראות האם הגידול פרץ מחוץ לקופסת הערמונית- זאת במטרה להגדיר להם טיפול מתאים. כמו כן מבצעים את הבדיקה לחיפוש הישנות סרטן הערמונית.

הבדיקה מבוצעת בעזרת אביזר חד-פעמי, המכיל סליל בתוך בלון גומי, המוחדר לפי הטבעת תוך שימוש בג'ל אשר גם משמש לאלחוש מקומי. במהלך הבדיקה מוזרק חומר ניגודי. חידושים אחרונים של בדיקה זו מאפשרים בדיקה באיכות טובה גם בעזרת סליל דיגיטלי המונח על הנבדק באופן חיצוני. כמו כן ניתן כיום, בעזרת תוכנה חדשה, להיעזר בסריקות MRI בסמוך לביצוע ביופסיה של הערמונית בהנחיית אולטרה-סאונד. המידע מסריקות ה-MRI משולב עם תמונת האולטרה-סאונד ומספק סימון אנטומי של הנגע בתוך הערמונית. סימון זה מאפשר לרופא לקחת דגימות ביופסיה מדויקות הרבה יותר (התהליך נקרא MRI-US-Fusion).

אפשר לקרוא עוד על בדיקת MRI של הערמונית ובדיקות נוספות בספר "MRI המדריך המלא-רפואה ופיזיקה נפגשות"