כותב הכתבה: עופר בן חורין, בעל ניסיון של כ-20 שנה באפליקציות, מחקרי תרופות והדרכה בתחום ה-MRI. מחבר הספר "MRI המדריך המלא- רפואה ופיזיקה נפגשות" באתר www.mriguide.co.il
בדיקת MRI מוח היא אחת הבדיקות הנפוצות ביותר בסורק ה-MRI. מעבר לכך שמדובר בדימות הכי מדוייק שקיים כיום, המוח הוא איזור רגיש ולכן יש חשיבות לא מעטה להימנע מלהקרין אותו בקרינה מייננת.
האינדיקציות לביצוע בדיקת MRI מוח הם בעקבות חשש לגידולים במוח על מנת להעריך אפשרות ניתוחית שלהם או לשם מעקב אחריהם (למשל גידול שפיר מסוג אדנומה שבדיקת CT לא מסוגלת לאתר), על מנת לאבחן טרשת נפוצה, בה יש נגעים בחומר הלבן במוח, על מנת לבדוק תלונות של אפילפסיה, לאתר בעיות במערכת כלי הדם הורידית והעורקית במוח ועוד. בדיקה זו גם טובה לעוברים בבטן אמם על מנת להעריך את התפתחות המוח ולקבל החלטה מושכלת לגבי עצירה או המשך ההריון.
כמעט בכל בדיקות המוח בכל המכונים בארץ נעשה במהלך הבדיקה שימוש בחומר ניגוד בשם גדוליניום ולכן יש להגיד לאנשי הצוות אם קיימת בעיה בכליות, אשר תפקידן לפנות את החומר מהגוף. מכונים מסוימים דורשים שהנבדקים יהיו לפני הבדיקה שעתיים בצום. חשוב לציין שהבדיקה יכולה להיות מלווה באי-נוחות מאחר שראש הנבדק נמצא בתוך כלוב ולכן לפעמים, כאשר הנבדק סובל מקלאסטרופוביה שעליה הוא (בעזרת אנשי הצוות) לא יכול להתגבר, ניתן לבצע את הבדיקה בהרדמה.
אפשר לקרוא עוד על בדיקת MRI מוח ובדיקות נוספות בספר "MRI המדריך המלא-רפואה ופיזיקה נפגשות"