כותב הכתבה: עופר בן חורין, בעל ניסיון של כ-20 שנה באפליקציות, מחקרי תרופות והדרכה בתחום ה-MRI. מחבר הספר "MRI המדריך המלא- רפואה ופיזיקה נפגשות" באתר www.mriguide.co.il
בדיקת MRE-Magnetic resonance elastography, בדיקת MRI של המעי הדק, היא בדיקה שנועדה לאתר בעיות במעי הדק. בניגוד לבדיקת CT של המעי הדק (CTE), אין בבדיקה הזו קרינה ולכן היא נחשבת בטוחה יותר וניתן לעבור אותה פעמים רבות ללא חשש. בדיקת ה-MRE היא בדיקה ברמת רגישות גבוהה. היא מבוצעת כאשר ידוע שהאדם יצטרך לעבור במהלך חייו צילומים רבים, לנשים בהריון או לחולים שלא ניתן היה לאבחן את התסמינים שהציגו בבדיקות רגישות פחות.
הבדיקה מבוצעות במקרים של מחלת קרוהן להערכת מצב, דלקות במעי הדק, עיוותים או פגיעות בכלי הדם במעי הדק הגורמים לדימומים, גידולים ממאירים, פיסטולות (חיבור לא רגיל בין שני איברים), אבצסים (אזורים שהגוף מייצר על מנת להילחם בחיידקים), חסימות או הצרויות במעי הדק.
בבדיקה נדרש שיתוף פעולה מירבי מצד הנבדק. הוא צריך להימנע מספר פעמים מנשימות כעשרים שניות כל פעם ולא לזוז כלל במהלך הבדיקה. הנבדק מקבל כשעה לפני ביצוע הבדיקה לשתות חומר ניגודי בנפח של ליטר אחד לפחות. סמוך לבדיקה הנבדק מקבל עירוי של חומר ניגוד לווריד. לבדיקה כמעט אין תופעות לוואי, אם כי יתכן שלשול לאחר מתן חומר הניגוד ולכן חשוב לשתות הרבה לאחר הבדיקה.
אפשר לקרוא עוד על בדיקת MRI של המעי הדק ובדיקות נוספות בספר "MRI המדריך המלא-רפואה ופיזיקה נפגשות"