MRI בטן

MRI בטן

כותב הכתבה: עופר בן חורין, בעל ניסיון של כ-20 שנה באפליקציות, מחקרי תרופות והדרכה בתחום ה-MRI. מחבר הספר "MRI המדריך המלא- רפואה ופיזיקה נפגשות" באתר www.mriguide.co.il

MRI בטן היא בדיקה טובה לאבחון נגעים באיברים רקמתיים כגון כבד, טחול, לבלב, הכליות, האדרנלים (בלוטות יותרת הכליה) ואיברי האגן. לרוב, כאשר יש צורך בדימות של בטן, חזה ואגן, בדיקת הבחירה תהיה CT, זאת מכיוון שבדיקת ה-MRI לבטן היא בדיקה ארוכה יחסית והנבדק צריך להיות בה ללא תזוזה. כמו כן, תנועות הנשימה והלב מפריעים לאיכותה של הבדיקה- מהסיבות הללו, במקרי חירום ובמקרים רבים אחרים מועדפת בדיקת ה-CT.

MRI בטן, כאשר הוא מכוון לממצאים בכבד, הוא בעל יתרון על-פני ה-CT, כיוון שיש לו את היכולת להבדיל בין ממצאים שונים בצורה טובה. הלבלב, דרכי המרה (להן יש בדיקה מיוחדת בשם MRCP אשר מדגימה אותן) והכליות גם הם מודגמים בצורה טובה.

בדיקת MRI בטן נעשית בסליל מיוחד המקיף את איברי הבטן. לפני הבדיקה נדרש ברוב המכונים צום של שעתיים. הבדיקה כמעט תמיד כוללת גם הזרקת חומר ניגוד בשם גדוליניום, שתופעות הלוואי שלו יחסית נדירות (בניגוד לחומר הניגוד היודי המוזרק בסריקת CT). חשוב לבוא עם בגדים נוחים ולהימנע ככל האפשר מתזוזות ומנשימות עמוקות מידי במהלך הבדיקה.

אפשר לקרוא עוד על בדיקת MRI בטן ובדיקות נוספות בספר "MRI המדריך המלא-רפואה ופיזיקה נפגשות"